Novi Pazar / Glavne ulice očišćene, problem sporedne

0
135
Foto: Depositphotos/jansucko

Većina gradskih ulica u Novom Pazaru očišćena je od snijega i prohodna, a sa mehanizacijom kojom trenutno raspolaže JKP “Gradska čistoća” nije moguće u potpunosti očistiti periferne dijelove grada, rekao je danas tehnički direktor tog preduzeća Dino Skenderović.

On je za radio Sto plus kazao da su očišćene ulice prvog prioriteta i prilazi važnim institucijama, ali problem predstavlja brzo topljenje snijega i svakodnevno formiranje leda.

“Trudimo se da raspoloživim sredstvima obidjemo sve ulice, ali zbog velikog kamiona sa plugom nemamo pristup onim sporednim u pojedinim naseljima. Snijeg se uslijed promjene temperature brzo topi,i iznova se svakodnevno formira led pa je nepohodno i da građani čiste ispred svojih lokala i kuća”, naveo je Skenderović.

On je dodao da je kompletna mehanizacija namenjena zimskoj službi trenutno raspoloživa a uskoro će ovo preduzeće dobiti i traktorski raonik za snijeg koji će olakšati čišćenje manjih i sporednih ulica u gradu.

Prema informacijama iz preduzeća “Novi Pazar put” svi magistralni i regionalni putni pravci koje oni održavaju su prohodni.

Izvor: Radiostoplus.com