Novi Pazar / Gorio mihrab Nikšićke džamije, sanira se šteta

0
659
Screenshot

U Nikšićkoj (Muhadžir) džamiji u Novom Pazaru prije dvije noći došlo je do požara, a džematlije su zatekle džamiju punu dima malo prije sabah namaza. Povrijeđenih nije bilo, a vatra je zapaljena u mihrabu koji je i jedini oštećen, javila je RTV Novi Pazar.

Džematlije naselja Hadžet jutros nisu mogli da obave sabah namaz, jer je mutevelija Šaban Kladničanin džamiju zatekao u dimu. Kako kaže neko je zapalio vatru unutar mihraba, o čemu je odmah obavestio policiju.

“Kada sam ušao u džamiju ona je bila u dimu. Primjetio sam da je neko pušio cigaru, jer sam video pepeo i ugašenu cigaru na tepihu kada sam prišao mihrabu. Tepih je bio oštećen od vatre. Otvorio sam prozore i pozvao policiju koja je obavila uviđaj”, rekao je Kladničanin

Kladničanin dodaje da je ovo drugi požar u Nikšićkoj džamiji i da će se za nekoliko dana navršiti šest godina od kada je ovaj vjerski objekat u potpunosti izgorio.

Požar dogodio u vrijeme kada nije bilo nikoga u džamiji, tako da nema povrijeđenih. a džematlije su odmah pritekle u pomoć pri saniraju štete.