Novi Pazar: Završni predizborni skupovi stranaka

0
260

Završni predizborni skupovi političkih partija u Novom Pazaru biće održani u srijedu i četvrtak, saznaje radio Sto plus u izbornim štabovima.

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” završni skup organizuje u sredu u 19 sati na Gradskom trgu Isa- bega Ishakovića, dok završni skup liste ”Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” počinje samo sat vremena kasnije, u 20 sati, u Pešačkoj zoni.

Treća bošnjačka lista “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ završni skup u Novom Pazaru organizuje u četvrtak u 18 sati u Pešačkoj zoni.

Predizborna tišina počinje u četvrtak u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta 21. juna u 20 sati.

Novopazarci će na predstojećim lokalnim izborima na listićima moći da glasaju za jednu od četiri liste, čak šest manje u odnosu na izbore iz 2016. godine.

Na izbornim listama partija i koalicija ove godine nalazi se ukupno 188 kandidata za odbornike u Skupštini grada, među kojima je 81 žena.

Na lokalnim izborima u Novom Pazaru učestvuju liste ”Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu” i “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“.

Izvor: Radiostoplus.com