Novi uspjeh boks promoterske kuće Kety Redža Dedeića (VIDEO)

0
249
Foto: Screenshot/BSS

Velikim bokserskim spektaklom u prestonici Srbije, koji je organizovala bokserska promoterska kuća Kety vlasnika i promotera Redža Dedeića u saradnji sa partnerima iz Srbije, ostvarila je izvanrednan uspjeh u svijetu boksa.

Bokserski spektakl protutnjao je beogradskim BELEXPO centrom. U organizaciji Balkan boxinga i boks promoterske kuće Kety održan je “Balkan Boxing night” u kome su se u meču večeri sudarili dva do sada ne pobijeđena šampiona, Dilan Prašović iz Crne Gore i predstavnik BiH Edin Puhalo.

U glavnoj borbi večeri koja je prenošena uživo na TV Arena Fight, u eliminacionom meču za titulu profesionalnog prvaka svijeta u verziji WBO (kruzer kategorija), Prašović je tehničkim nokautom u devetoj rundi savladao Puhala i time stigao do trijumfa kojim je stekao pravo prvog izazivača svjetskom šampionu u kruzer kategoriji.

Iako je meč između Prašovića i Puhala bio predviđen u 12 rundi, u naletu snažnih udraca i jakog tempa koji je od samog početka nametnuo šampion iz Crne Gore, u devetoj rundi pao je briljantni Edin koji je do sada ubilježio 19 pobjeda na profi sceni bez poraza.

Foto: BSS

Bokser ove promoterske kuće, Dilan Prašović, nakon ostvarene pobjede u Beogradu boriće se za svjetsku titulu u WBO (kruzer) kategoriji, a kao moguće lokacije za taj meč su London Las Vegas i Dubai.

Prašović je upisao 14. pobjedu u profi rignu bez poraza, a u kolekciji trofeja pridodao je i juniorsku titulu prvaka svijeta u verziji WBO za borce do 23 godine.

Kety boks promoterska kuća kao rasadnik talenata i vrhunskih boksera ima priliku da sa svojim bokserom Dilanom Prašovićem, koji je poreklom sa naših krajeva, napadne svjetsku titulu u WBO verziji.