Novopazarskom buregdžiji devet godina zatvora zbog obljube dječaka

0
438
Foto: alo.rs

Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas N.G. (59) iz ovog grada na devet godina zatvora zbog toga što je više puta obljubio dvanaestogodišnjeg dječaka, prenosi radio Sto plus.

Kako piše portal radija Sto plus, on je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djela obljuba sa djetetom, za šta je propisana kazna od pet do 12 godina zatvora.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Više tužilaštvo u Novom Pazaru, koje je u ovom predmetu zastupao Adnan Baćićanin i pravni tim osuđenog, na čelu sa poznatim beogradskim advokatom Borivojem Borovićem, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Osuđeni N.G., čuveni buregdžija i pekar iz Novog Pazara, uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je tokom avgusta i tog mjeseca u nekoliko navrata obljubio maloljetnog dječaka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je dječaka, koristeći njegovu nezrelost i naivnost, kolima odvodio do periferije grada i popularnih izletišta gdje ga je prisiljavao da ga oralno zadovolji, za šta ga je kasnije nagrađivao novcem.

Nakon nekoliko nedelja torture dječak je sve ispričao roditeljima koji su obavijestili policiju.

Izvor: Radiostoplus.com