NP Policija: Droga nije nestala, netačno je izmjerena

0
211
Foto: Radiostoplus.com

Nakon pisanja pojedinih lokalnih portala da je iz novopazarske policije “nestalo šest kilograma marihuane zaplijenjene u jednoj akciji”, Policijska uprava danas je demantovala takve tvrdnje, navodeći da droga nije nestala, već da je netačno izmjerena.

U Policijskoj upravi radiju Sto plus je rečeno da je prilikom akcije 23. oktobra u magacinu jedne novopazarske firme pronađeno osam kesa u kojima se nalazila marihuana.

“Pošto su, u prisustvu tužilaca, izmjerene dvije kese sa 960 grama i oko 1,1 kilograma marihuane, na vagi je slučajno prebačeno na mjernu jedinicu ‘libra’, koja mjeri dva puta veću gramažu. Po završetku mjerenja, ukupna težina iznosila je nešto više od devet kilograma”, kazali su u policiji.

Greška je otkrivena prilikom vještačenja kada je utvrđeno da je droga pogrešno izmjerena i da je stvarna težina zaplijenjene marihuane oko 4,8 kilograma.

“Policija je o ovom propustu obavijestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, a policijski službenici koji su napravili propust prilikom mjerenja biće sankcionisani”, dodaju u Policijskoj upravi.

U akciji policije 23. oktobra uhapšen je Dževat Latifović (47), koji se samo par sati kasnije nagodio sa Višim tužilaštvom, pa je pravosnažno osuđen na šest godina zatvora.

Izvor: Radiostoplus.com