Numanović: Napao me je lokalni tajkun, dobro umrežen sa vlastima

0
375
Foto: Nedžad Smailagić/sandzacke.rs

Direktor i glavni i odgovorni urednik Sandzačke tv mreže iz Tutina Amir Numanović rekao je danas da još nema nikakve informacije o tome šta su konkretno nadležni organi uradili po njegovoj prijavi da ga je napado sugrađanin.

Numanović je radiju Sto plus rekao da ne očekuje da će državni organi preduzeti bilo šta tim povodom, jer je “napadač lokalni tajkun, dobro umrežen sa lokalnim i državnim vlastima”.

“Mislim da će opstrukcijom ovaj slučaj biti stavljen ad akta. Imam pravo da se nadam, ali praksa govori ovo što tvrdim“, rekao je Numanović.

On je podsjetio da ga je taj sugrađanin napao nezadovoljan prilogom koji je ova televizija emitovala sredinom juna ove godine.

“Mi smo otkrili način na koji novac koji se prikuplja od građana za izgradnju puteva završava u rukama pojedinih opštinskih funkcionera. To smo predstavili na primjeru sela Dobri Dub, ali istim modelom je bez traga nestao i novac mještana sela Melaje, koji su prikupili 126 hiljada eura za izgradnju puta i 21 hiljade eura za igradnju seoske rasvjete”, rekao je Numanović.

On tvrdi da se svi radovi plaćaju iz opštinskog budžeta, a da novac građana nestaje bez traga.

“Zanimljivo je da čovjek koji me je napao nije nigde pomenut, niti je bio meta našeg priloga. Međutim, kasnije smo saznali da je on bio jedan od učesnika u prikupljanju dobrovoljnih priloga mještana za izgradnju puta u selu Dobri Dub”, rekao je Numanović.

Napad na njega, koji su osidila novinarska udruženja, desio se prije dvije nedelje u ulici Sportskoj, tako što mu je taj sugrađanin iz vozila uputio brojne psovke i pretnje, a nakon toga izašao iz automobila i pokušao fizički da se obračuna sa njim.

Izvor: Radiostoplus.com