Obračun u kabinetu Hazba Mujovića / SDP: Mešića tukli Papići; PAPIĆ: Ja sam žrtva

0
315

Sandžačka demokratska partija (SDP) saopćila je da je načelnika Opštinske uprave Sjenice Eldina Mešića, njihovog člana, “brutalno napao i pretukao javni pravobranilac Amel Papić”, uz pomoć oca i brata.

Oni su od predsjednika Opštine Hazba Mujovića zatražili odgovor kako je moguće da se to desi, a od koalicionih partnera, Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, sastanak i sankcionisanje učesnika incidenta.

“Ono što najviše zabrinjava je činjenica da je otac Papića zaposlen u Opštini Sjenica kao zaštitnik građana, a njegov brat kao član obezbjeđenja. Dakle, trojica ljudi koji su zaduženi za pravnu zaštitu i bezbjednost su sebi dala za pravo da se fizički obračunavaju sa ljudima zaposlenim u opštini”, saopćila je ta stranka.

Incident u kabinetu predsjednika Opštine Sjenica: Potukli se funkcioneri lokalne samouprave

Foto: N. Kočović

Kao povod za napad na Mešića u SDP-u navode kritiku na rad službe javnog pravobranioca.

“Sandžačka demokratska partija je otvorena za dijalog i saradnju, ali nećemo pristati da naše ljude napadaju sitni činovnici koji su od svojih funkcija napravili porodično nasljedstvo”, navodi se u saopćenju SDP.

Sa druge strane Amel Papić je u izjavi za radio Sto plus demantovao navode Sandžačke demokratske partije naglašavajući da on, njegov otac i brat nisu tukli Mešića, već da je on žrtva.

“Sve se desilo tokom kolegijuma na kojem je razmatran rad opštinskih organa. Dok sam iznosio mišljenje o radu Opštinske uprave Mešić je ustao i udario me šakom u slepoočnicu. Nastala je gužva, tokom koje me je neko povukao i povredio mi rame. Brzo se sve smirilo, a ja nisam udario Mešića, niti su to uradili moj otac i brat, koji nisu bili u prostoriji”, rekao je Papić.

Amel Papić / Foto: Facebook

On dodaje da je poslije toga pozvao policiju, a potom i otišao u novopazarsku Opštu bolnicu gde su mu, kako je kazao, ljekari konstatovali teške tjelesne povrede u vidu dislokacije ramena.

“Razlog sukoba nije političke ili stranačke prirode, već animozitet koji Mešić ima prema meni i njegovo nasilničko ponašanje koje je ispoljavao i na prethodnom poslu”, istakao je Papić.

Podsjećamo da je do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna dvojice visokih funkcionera, prema nepotvrđenim informacijama, došlo u kabinetu predsjednika Opštine Hazba Mujovića koji je, sa svojim saradnicima, razdvojio sukobljene.

O sukobu u prostorijama Opštine Sjenica obavješteno je i nadležno tužilaštvo, ali još uvijek nije poznato da li će pokrenuti istragu.

Izvor: Radio Sto plus