Oko 50 ljudi se otrovalo u Novoj Varoši: Srednjoškolci u bolnicama, žale se i odrasli

0
198

U bolnici u Prijepolju hospitalizovano je deset, a u Užicu još osam Novovarošana, mahom srednjoškolaca koji su se, pretpostavlja se, otrovali hranom.

Svi oni od utorka imaju probleme sa mučninom, prolivom i povraćanjem i niko od njih nije životno ugrožen.

“Sa ovim simptomima u posljednja tri dana Domu zdravlja u Novoj Varoši javilo se 50 pacijenata. Od tog broja 23 je upućeno u Užice i Prijepolje na bolničko liječenje, a njih 18 je zadržano. Nalaze se na infektivnim odjeljenjima, primaju terapiju i za koji dan bi trebalo da budu pušteni kući”, kažu u Zdravstvenom centru Užice.

Prvi pacijenti čije stanje je zahtevalo bolničko liječenje upućeni su u prijepoljsku bolnicu, međutim, kako je brzo ponestalo bolničkih kreveta, ostali su morali u Užice.

Šta je uzrok trovanju – još je nepoznato. Većina novovaroških srednjoškolaca rekla je da je konzumirala piletinu sa majonezom u jednom kiosku brze hrane, međutim, kako se saznaje, na iste zdravstvene probleme su se požalili i odrasli, koji nisu imali dodira sa hranom iz istog kioska.

Kako je Blicu rečeno u Zavodu za javno zdravlje Užice, razlozi oboljevanja djece se utvrđuju i za sada ne postoji određenija sumnja odakle trovanje potiče.

Izvor: Blic.rs