OKONČANA PRVA FAZA RADOVA: Svečano otvoren renovirani dio OŠ “Bratstvo”

0
149
Foto: Grad Novi Pazar

U novopazarskoj Osnovnoj školi “Bratstvo” danas je organizirana svečanost u povodu otvaranja renoviranog dijela škole i njenog postojanja i funkcinisanja punih 50 godina. Rekonstrukcija koja je započeta krajem prošle godine, djelimično je završena, a završetak prostalih radova je planiran za mjesec maj naredne godine.

Ceremoniji puštanja u rad preuređenog objekta prisustvovale su brojne zvanice, a prisutnima se ovom prilkom obratio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Možemo biti zadovoljni dinamikom kojom su se odvijali radovi i učenici mogu da pohađaju nastavu u potpuno novim uslovima, u jednoj modernoj i funkcionalnoj školi. Za pola vijeka postojanja, koliko ove godine obilježava OŠ ‘Bratstvo’, rekonstrukcija je izuzetno vredan poklon. Uz zatvoreni bazen, objekat će biti u rangu evropskih i svetskih škola“, kazao je ovim povodom gradonačelnik Biševac.

Foto: SANA

On je istakao da učenici i zaposleni u ovoj osnovnoj školi rezultatima opravdavaju uloženi trud.

“Čestitam direktoru, zaposlenima, svim učenicima. Grad iz godine u godinu sve više ulaže u obrazovanje jer je to najbolja investicija u budućnost. Rekonstruisana je Gimnazija, OŠ ‘Stefan Nemanja’, više školskih objekata na seoskom području. Pored infrastrukturnih ulaganja naši napori cilju razvoja bojlih uslova obrazovanja ogledaju se i podršci i stipendiranju najboljih učenika i studenata, kao i svih đaka koji na republičkim takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate“, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Foto: SANA

Ukupna vrijednost investicije, koju Grad Novi Pazar realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete, a preko Kancelarije za javna ulaganja, je preko pet miliona eura. Do sada su u ovoj školi potpuno renovirane i osposobljene 22 učionice.

Direktor Dejan Kulundžić najavio je još bolje rezultate učenika ove škole. Prema njegovim riječima, preko Kancelarije za javna ulaganja će tokom sledeće godine biti izgrađeno deset novih učionica i školski amfiteatar.

Foto: Grad Novi Pazar