Opština Tutin i dalje najveći dužnik u Srbiji, u pripremi nova rasprodaja gradskog zemljišta!

0
235

Ukupan dug lokalnih samouprava u Srbiji po osnovu neplaćenih računa na današnji dan iznosi 140 milona dinara. Među njima je i dalje najveći dužnik opština Tutin koja, prema podacima Ministarstva finasija, duguje polovinu tog iznosa, tačnije 68 milona dinara, javlja Sandžačka TV mreža.

U odnosu na početak nedjelje dug opštine Tutin smanjen je za 10 miliona dinara, a među dužnicima više nisu Grad Novi Pazar, opštine Sjenica, Priboj i Nova Varoš. Od sandžačkih opština jedini dužnik je opština Prijepolje sa 2 miliona dinara.

Obzirom da je mjesec februar u posljednjoj dekadi, pitanje je na koji način će opština Tutin isplatiti lična primanja zaposlenih u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama i servisirati potrebe osnovnih škola i predškolskih ustanova, obzirom da se školski raspust završava ovih dana.

Kako nezvanično saznajemo, opština Tutin priprema tender za prodaju više od 4 hektara zemljišta na potezima prema selu Župa i naselju Kajetina, čime će pokušati da smanji dugovanja.

Interesantan je podatak da u predvečerje izborne kampanje, uprkos dugovanjima, opština Tutin ubzano izvodi radove na postavljanju javne rasvjete u pojedinim pešterskim selima, iako tenderska procedura za odabir izvođača još uvijek nije okončana. Trenutno se, prema našim informacijama, intezivno radi na postavljanju javne rasvjete u selu Baćica.

Izvor: Sandžačka TV mreža / Sandzacke.rs