Opštinski čelnici u Tutinu nastoje legalizovati prodaju zemljišta i opravdati kreditno zaduženje

0
155

Iako su nakon raspisivanja izbora, a posebno nakon ukidanja vanrednog stanja, sve lokalne skupštine na teritoriji Republike Srbije raspuštene, odlazeća vladajuća struktura Tutina nastoji da po svaku cijenu održi još jedno zasijedanje opštinskog parlamenta, javlja Sandžačka TV mreža.

Kako Sandžačka TV mreža iz pouzdanih izvora saznaje, opštinski čelnici nastoje da u posljednjem trenutku legalizuju prodaju zemljišta za vrijeme vanrednog stanja, na gradskom i prigradskom području, kao i zaduženje opštine u iznosu od 30 miliona dinara.

Međutim, održavanje ove sjednice je pod velikim znakom pitanja zbog toga što SDP Rasima Ljajića u finišu izborne kampanje ne želi da učestvuje u takvim odlukama, a poslušnost aktuelnim vlastima, kako saznaje Sandžačka TV mreža, otkazao je i jedan dio odbornika SDA Sandžaka.

Trenutno opština Tutin pripada krugu najzaduženijih lokalnih samouprava na području Republike Srbije, a dug samo kod poslovnih banaka prelazi iznos od 3 miliona eura.

U narednim godinama opština Tutin neće moći da se kreditno zadužuje, a situaciju čine gotovo bezizlaznom zaduženja lokalne samouprave po osnovu dugova za izvršene radove i pružene usluge, te je dug prema nekim podacima veći od 5 miliona eura.

Izvor: Sandžaka TV mreža