Oštro obraćanje Vučića u Tirani: Ti, Hašime, zavisiš od nas

0
516
Foto: Tanjug

Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš, rekao je danas na zajedničkom sastanku, u okviru Samita Brdo-Brioni u Tirani, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju.

Vučić je, kako prenosi Blic, ukazao da on nikada nije govorio ni o kakvim modelima za Kosovo, već o postizanju dogovora, osvrćući se na nastupe Hašima Tačija u poslednje vrijeme, u kojima neprestano ponavlja da tri opštine sa juga Srbije treba pripojiti Kosovu.

“Dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti, Hašime, zavisiš od nas. Neće to tako da ide. Molim te da razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš. Hoćeš ja da ti kažem šta ja neću?”, upitao je Vučić i dodao:

“Koja će to Amerika da vas ugura u međunarodne insitucije? Probao si sa Kolindom (Grabar Kitarović), Borutom (Pahorom).. nisi uspeo. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao?”, rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

On je ponovio da nikada nije govorio o rješenjima, već o postizanju dogovora: “Ako može super, ako ne, preživecemo”.

Vučić je Tačiju poručio i da ne pominje RS “bez preke potrebe”:

“Znam zašto to govoriš – jer Amerikanci neće RS. Ja mogu da kažem da ja tebi ne dam da formiraš RS u Srbiji, a to je Kosovo”, rekao je predsjednik Vučić.

Foto: Tanjug

Mnoga teška rješenja je “izgurao” i moli, kaže, da se urazume.

“Zamisli da sam ja govorio ono što ste ti i (Edi) Rama juče u Tirani? Ili Kolinda danas? O ujedinjenju. Samo malo stanite, sve razumem, ali stanite. Ako dođemo do rešenja – super, ako ne, valjda ćemo imati pameti da sačuvamo mir”, poručio je Vučić.

Izvor: Blic