OŠTRO: Ugljanin po saglasnost “Vakat je” za svako obraćanje medijima

0
313

Očigledno je lista “Vakat je” poslije pisanja našeg portala Sandžačke.rs ali i pritiska javnosti, odlučila da okrene novi list u koalicionim odnosima sa listom “Samoopredjeljenje”. Izvori našeg portala navode da je čak poslije sjednice BNV došlo i do oštrog verbalnog prepucavanja čelnika ove liste sa Sulejmanom Ugljaninom.

Podsjećamo da je lista “Vakat je” oštro reagovala na dosadašnje odnose i ophođenje liste “Samoopredjeljenje” prema koaliciji i generalno funkcionisanju BNV.

“Jasno smo u našim principima istakli potrebu za depolitizacijom i departizacijom Vijeća”, istakli su u listi “Vakat je”, a referirajući se vjerovatno na sve veću politzaciju BNV od strane SDA Sandžaka i guranja partijskih kadrova na listu zaposlenih.

Lista “Vakat je” poručila Ugljaninu: BNV se neće baviti specijalnim statusom Sandžaka

Lista “Vakat je” poručila je Sulejmanu Ugljaninu da “mora postojati kontinuirano usklađivanje stavova i dijalog između liste ‘Vakat je’ i liste ‘Samoopredjeljenje’ unutar Vijeća kao koalicionih partnera o svim važnim pitanjima iz njegove nadlježnosti, a ne preglasavanje i majorizacija. Drugim riječima, svaka važna odluka se mora donositi konsenzusom.”

Ova lista je otišla i korak dalje poručujući listi “Samoopredjeljenje” da u ime BNV više ne mogu da pričaju bez “odobrenja” liste “Vakat je”.

“U ime Vijeća se mogu iznosti u javnosti samo stavovi i zaključci koji su dogovoreni na njegovim zvaničnim organima i odobreni od obje liste”, upozoren je javno Ugljanin i njegova lista.

Izvor: Sandzacke.rs