Počasni konzul Srbije u Turskoj kod gradonačelnika Novog Pazara

0
202
Screenshot: RTV Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio je počasnog konzula Srbije u Turskoj Saliha Akgula Hadžifejzovića.

Konzul Srbije u nekadašnjoj prestonici Otomanskog carstva, kulturološkom i historijskom dragulju regiona, Salih Akgul Hadžifejzović, osvjedočeni je prijatelj Novog Pazara i Sandžaka, a istakao se i na polju humanitarnih aktivnosti i aktivnosti usmjerenih na očuvanju veza sa maticom.

Salih Akgul Hadzifejzović imenovan je za počasnog konzula Srbije u Edrenu početkom ovog mjeseca. I prije imenovanja za počasnog konzula Srbije radio je na jačanju saradnje Srbije i Turske, tako da će sada taj posao samo nastaviti kao konzul. Prioritet je pronaći zajedničke interese u turizmu, ugostiteljstvu, obazovanju, kulturi, saobraćaju, zdravstvu i poljoprivredi, prenosi Rtvnp.rs.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac još jednom je čestitao Akgulu na imenovanju, istakavši da je on osvedočeni prijatelj Novog Pazara i naroda Sandžaka, te da je u velikoj mjeri doprinjeo dobrim odnosima i saradnji dvije države.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su saradnici i pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara, te direktor Opšte bolnice dr. Meho Mahmutović.

Izvor: RTV Novi Pazar