Počinje suđenje za ubistvo Skarepa

0
357

Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, optuženom da je krajem septrembra 2017. godine ubio Fahrudina Skarepa (22), počeće 28. februara, rečeno je danas radiju Sto plus u Višem sudu u Užicu.

“Glavni pretres počeće u 10 časova, u sudnici broj 10”, odgovoreno nam je iz tog suda.

Suđenje Beloici počeće poslije više od dvije godine, jer je tek sredinom decembra Vrhovni kasacioni sud predmet delegirao Višem sudu u Užicu, uvažavajući predlog Višeg suda u Novom Pazaru da se proglasi nenadležnim.

Viši sud u Novom Pazaru je to tražio kako bi se eliminisala sumnja na nepristrasnost i pravičnost postupka, a zbog “otvorene medijske kampanje, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste”.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savjesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Više tužilaštvo u Užicu ga je, nakon sprovedene istrage, optužilo da je počinio krivično djelo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Radiostoplus.com