Policijska uprava NP: Netačne tvrdnje Edite Radetinac, ona je napala policajke

0
284
Foto: SANA

Policijska uprava Novi Pazar saopćila je u nedjelju da su netačni navodi 42-godišnje Edite Radetinac da su je policijski službenici pretukli u zgradi PU Novi Pazar, već je, naprotiv, E. R. koja je 31. jula došla u PU Novi Pazar, kako bi njen sin preuzeo ličnu kartu, napala tom prilikom dvije policijske službenice.

“Ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vrijeđala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika. Ona je tada napala još jednu policijsku službenicu i nanijela joj povrede u predjelu ruku, koje je konstatovao i dežurni ljekar u bolnici u Novom Pazaru”, kaže se u saopćenju policije.

Zašto okorjeli kriminalci slobodno šetaju Novim Pazarom, dok pošteni građani postaju žrtve policijske torture?

PU Novi Pazar navodi da je o ovom događaju obavješteno Osnovno javno tužilaštvo, čiji je tužilac naložio da se osumnjičena E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

“E. R. nije podnijela pritužbu na rad policijskih službenika, iako joj je ta mogućnost predočena, niti je dostavila bilo kakvu zdravstvenu dokumentaciju koja potvrđuje njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede”, zaključuju se u saopćenju PU Novi Pazar.

Foto: SANA

Edita Radetinac je preko društvenih mreža, a zatim i na konferenciji za novinare u prostorijama Stranke za pravdu i pomirenje (SPP) izjavila da je prilikom pokušaja da preuzme ličnu kartu za svoga sina u prostorijama PU Novi Pazar došlo do nesporazuma kada je od jedne službenice, u kancelariji broj 5, u barakama, zatražila hemijsku olovku i papir, piše portal SNews.

Ona je ispričala da je preživjela torturu i da je verbalno, potom i fizički, napadnuta od strane službenice Vesne Nešković koja je od nje tražila da ide u pisarnicu i tamo piše, a ne hodniku.

Foto: SANA

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP), Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Sandžačke demokratske partije (SDP) osudili su u subotu ovaj događaj i zatražili odgovornost policijskih službenika, najavljujući da će ispratiti slučaj do kraja.

Slučaj Novopazarke Edite Radetinac uznemirio je javnost Novog Pazara i Sandžaka i naišo na kritike od strane večlikog broja ljudi na društvenim mrežama.

Izvor: Tanjug / SNews