Postavljanjem zaštitnih stubića stvoren novi problem u Tutinu

0
355
Foto: Facebook / Tutin Grad

U sklopu lokalnog plana za uređenje javnih površina u užem centru Tutina u toku je izgradnja i rekonstrukcija pješačkih trotoara, kao i postavljanje zaštitnih stubića koji će spriječiti parkiranje vozila na površinama koje su isključivo namijenjene pješacima.

Ovaj potez lokalnih vlasti naišao je na podršku i odobrenje građana, jer su skoro svi trotoari u ovoj opštini bili uzurpirani nepropisno parkiranim vozilima, čime je kretanje pješaka po trotoarima bilo onemogućeno.

Međutim, opštinski nadzornik radova Samir Bakić rekao je radiju Sto plus da je novi problem sada što nesavjesni građani vozila ostavljaju na kolovozima, čime se stvaraju saobraćajne gužve.

“Po pravilu ovde sada treba da nastupi saobraćajna policija, koja ima obavezu da obezbijedi nesmetano odvijanje saobraćaja. Lokalna samouprava je pokrenula inicijativu da se riješi ovaj problem, koji je uvećan sa početkom školske godine”, rekao je Bakić.

On je istakao da je lokalna samouprava odlučna da se izbori sa ovim problemom, te da će iskoristiti sva zakonska sredstva da se spriječi dalje bahato ponašanje vozača.

Izvor: Radio Sto plus