Postignut dogovor, odblokirana deponija Goveđak

0
154
Foto: radiostoplus.com

Mještani nekoliko sela i predstavnici lokalne samouprave u Sjenici postigli su danas dogovor o prekidu blokade divlje deponije Goveđak, omogućivši tako da se na nju odlaže otpad iz te opštine, uz obećanje da se ona u roku od šest mjeseci sanira.

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je da će radnici Javnog komunalnog predzeća “Vrelo” odmah početi sa odvoženjem smeća i da će raditi u dvije smjene kako bi se nagomilani otpad što pre uklonio sa ulica, prenosi radio Sto plus.

“Nismo srećni što smo problem sa odlaganjem smeća morali da riješimo podnošenjem krivičnih prijava protiv osoba koje su blokirale deponiju, jer sve o čemu smo se danas dogovorili, predlagali smo im i kada smo ih obilazili na deponiji”, kazao je Mujagić.

On je dodao da su protiv 10 osoba podignute prijave za samovlašće i ometanje JKP “Vrelo” u obavljanju redovne poslovne aktivnosti.

Predstavnik mještana sela u blizini divlje deponije Nebojša Vasojević kazao je da ne vjeruje da će lokalna samouprava u ostavljenom roku riješiti problem i najavio da će, ukoliko se obećanje koje im je dato ne ispuni, ponovo blokirati deponiju.

Nesanitarna deponija Goveđak, uz magistralni put Sjenica – Nova Varoš, bila je u blokadi od prošle srijede, a nezadovoljni mještani okolnih sela zahtijevali su da se ona sanira i zatvori, odnosno, da se prestane sa odlaganjem otpada na toj lokaciji.

Izvor: Radiostoplus.com