Potpisan sporazum o formiranju nove Vlade Kosova

0
231
Foto: Anadolija

Koalicioni sporazum između Samoopredjeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) postpisan je poslije četvoromjesečnih pregovora, saopćili su na zajedničkoj konferenciji za štampu lideri ovih stranaka Aljbin Kurti i Isa Mustafa.

“Danas smo se sastali sa predsedavajućim DSK, profesorom Isom Mustafom i dogovorili se da se sutra na sjednici sastanemo kako bismo izabrali novo upravljačko telo. Sporazum smo već potpisali i dogovorili smo sve, uključujući i podjelu odgovornosti u novoj vladi kojom ćemo zajedno upravljati”, potvrdio je lider Samoopredjeljenje Aljbin Kurti, prenosi portal Kossev.

“Postigli smo dogovor. Verujem da je to dobar posao, u interesu su promjene koje se nužno moraju desiti u našoj zemlji. Istražili smo sve alternative i opcije. Ono što želimo u novoj budućnosti je da ova vlada bude uspešna i da ispuni njihova očekivanja”, rekao je Mustafa. Lideri dve stranke nisu jutros govorili o detaljima Sporazuma.

Kako su prethodno prenijeli kosovski mediji, danas se očekuje da DSK i Samoopredjeljenje na svojim stranačkim organima potvrde postignut dogovor o zajedničkoj koaliciji i formiranju novog saziva Vlade.

Gazeta Express je jutros pisala da dve stranke obavljaju “intenzivnu komunikaciju povodom izrade dokumenta sporazuma, te da je sastanak Generalnog savjeta DSK zakazan za 13 časova, prenosi Kossev.

Izvor: Kossev