Prijepolje / Baka Marica ganuta gestom mladog Almina: Poštenje nema cijenu

0
348
Screenshot/YouTube/TV Forum

Životnu lekciju o poštenju svojim primjerom u ponedjeljak je održao mladi Almin Striković iz Brodareva. Torbu, koju je na klupi kod Doma kulture zaboravila penzionerka Marica Bujišić, bez razmišljanja je odnio u policijsku stanicu, zahvaljujući čemu je ova žena sačuvala svoja dokumenta i lične stvari.

Kada se tog dana vraćala iz bolnice 75 –ogodišnja penzionerka Marica Bujišić iz Prijepolja nije ni slutila da će biti akter jednog lijepog i plemenitog čina. Lijepo vrijeme iskoristila je za šetnju na keju pored Doma kulture, gdje je riješila da malo predahne, javlja TV Forum.

“Posedela sam pola sata, možda malo više. Sa jedne strane mi je bila kesa, a sa druge strane sam stavila tašnu. Nakon što sam se odmorila, okolnim putem sam se uputila kući”, počinje svoju priču Marica Bujišić.

Da je tašnu zaboravila na klupi u parku, Marica nije primetila ni kada je nakon sat vremena došla kući, sve dok je nije pozvao sin iz Beograda, koga su kontaktirali iz Policijske uprave Prijepolje.

“Rekao mi je da su našli njegovu sliku i da su ga zvali i da što pre treba da odem u stanicu, jer čovek koji je našao torbu neće da ide dok ja ne dođem da mi preda torbu”, nastavlja Marica.

Iznervirana i potrešena zbog činjenice da nije primjetila da je izgubila tašnu, Marica je, što je brže mogla, stigla u policiju, gdje ju je sačekao i pošteni nalazač.

“Kada sam otvorila torbu, sve je bilo na svom mjestu. Pogledam i novčanik, a u njemu sva dokumentacija stoji, kao i nešto novca koji sam tog dana ponela. Upoznala sam čovjeka koji mi je našao torbu, upitala kako se zove, a on mi je ispričao da je šetajući sa suprugom spazio torbu i riješio da je odnese u policiju. Malo me je i sramota, jer su skoro sat vremena sa bebom čekali na suncu da dođem. Ja sam mu se zahvalila i tada mi je rekao da se zove Almin Striković”, nadahnuto nastavlja svoju priču penzionerka iz Prijepolja.

Zbog odsustva iz Prijepolja Almin Striković nije mogao da nam ispriča svoju stranu priče, ali nam je u poruci rekao da se ni jednog trenutka nije dvoumio šta da uradi. Smatra da bi svi učinili isto, kao on i supruga, i drago mu je što je mogao da pomogne svojoj sugrađanki.

Maricu je najviše dotaklo njegovo poštenje i plemenitost, kao i činjenica da mladi ljudi još uvijek znaju da cijene prave vrijednosti.

“Srećna sam što se tako mlad čovjek, tako zrelo ponio u ovoj situaciji. Obnovila bih ja dokumenta, nije to problem, ali nekako mi je na dušu legao kao da mi je unuk. Možda ga sljedeći put neću ni poznati, jer sam satar i zaboravljam, ali ne mogu vam objasniti koliko mi je taj dečko ostao pozitivan”, kaže Marica.

Marica je želela javno da pohvali poštenje i gest ovog mladog čovjeka.

“Da mu prvo Bog da zdravlje, da i dalje bude čestit, pošten i plemenit, a sve drugo će radom steći. Neka čuva svoj moral i poštenje, jer to se, negde, kad – tad prepozna”, poželjela je Marica Bujišić.

Kako se u vremenu u kome živimo često suočavamo sa brojnim problemima i izazovima, rijetko imamo priliku da reagujemo na pozitivne stvari, koje često ostaju u sjenci. Zato ovaj gest poštenja mladog Almina jeste za pohvalu i treba da bude primjer svima, kako bismo gradili plemenitije i bolje društvo.

Izvor: foruminfo.rs