Prijepolje / Medicinsku sestru napali i izujedali psi lutalice

0
468
Foto: PP Media

Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija kada su u četvrtak oko 06.50 sati nedaleko od stambenog bloka Stadion u Prijepolju psi lutalice napali izujedali Slobodanku Dučić, glavnu sestru patronažne službe Doma zdravlja.

Kako prenose PP Media i “Novosti”, od razjarenih krvoločnih životinja, Slobodanku je spasao čovjek iz obližnje zgrade, koji je čuo lavež pasa i vrisak žene koja je dozivala pomoć. Ona je sa povredama po tjelu primljena u službu Hitne pomoći gdje su joj sanirane rane a cio slučaj prijavljen je policiji.

Psi lutalice već duže vrijeme siju strah na prijepoljskim ulicama, uprkos tome niko od nadležnih opštinskih službi, ovom problemu sa kojim se žitelji svakodnevno sreću, ne pridaje značaja.

Foto: PP Media

Napadnuta Prijepoljka kaže da je već duže vrijeme na gradskim ulicama primetno pojačano prisustvo lutalica, te da ih svakodnevno viđa. Međutim, ni slutila nije da bi mogla postati predmet njihove agresije.

“Sve se odigralo munjevitom brzinom kao na filmu. Krenula sam na posao i na svega stotinak metara od Doma zdravlja, sa stepeništa, pored jednog ugostiteljskog objekta, na mene je skočio pas, oborio me na asfalt i počeo da ujeda po tijelu. Panično sam počela da se branim, međutim krvoločna životinja nije prestajala da me grize, dok su drugi psi lajali. Na svu sreću, čovjek koji živi u obližnjoj zgradi i mislim da se zove Sabahudin, čuo je moju vrisku, pritekao u pomoć i spasao me težih povreda”, kaže za “Novosti” Slobodanka.

U gradu na Limu ne postoji azil za pse, pa je to uz nedaće oko deponovanja smeća, jedan od gorućih problema sa kojima se nadležni sreću gotovo cijelu jednu deceniju unazad.

Na osnovu naknada za ujede pasa lutalica i povreda nastalih usled padova na trotoaru i drugim javnim površinama, od 2014. godine pa do početka 2019. godine, prema našem saznanju iz budžeta je isplaćeno preko pola miliona eura. Uprkos tome, ovaj problem u Prijepolju, niko od rukovodećih ljudi ne shvata previše ozbiljno.

Izvor: Novosti / PP media