Grad Novi Pazar sufinansira Sandžak TV sa 13 miliona dinara

0
119

Nakon teških okršaja u kojima je osnivač i lider SDP-a proglašavan narko bossom, izgleda da je sve stavljeno pod tepih tako da već mjesecima nema teških izjava i napada između partija Muamera Zukorlića i Rasima Ljajića.

Novi Pazar će sa 64,1 milion dinara sufinansirati 16 medijskih projekata u 2020. godini, a 70 odsto tog novca, odnosno 45 miliona dinara dobiće Radio televizija Novi Pazar, odlučila je danas Komisija za ocjenu pristiglih projekata, javlja radio Sto plus.

U preliminarnoj listi odobrenih projekata predloženo je da sa 13 miliona dinara iz gradske kase Novog Pazara bude sufinansiran projekat TV Sandžak, a sa po milion dinara Novinske agencije Beta (za radio Sto plus), “Emedia group” i Kulturnog centra “Zambak”, a upola manje Dan Grafa, izdavača dnevnog lista Danas.

Iz budžeta Novog Pazara sa 400 hiljada dinara trebalo bi da bude sufinansiran i projekat Adria media grupe (izdavača dnevnog lista Kurir), a po 300 hiljada dinara dobiće “Journalistic plan”, “Agenda 2020”, “K media star”, “Lokal medija plan” i “Free media”.

Komisija je predložila da sa po 200 hiljada dinara budu podržani projekti Trgovinsko informativnog preduzeća “Double – E” (Yu radio) i “PP medije”, a sa po 150 hiljada dinara “A1 – neta” i Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”.

Prijedlog Komisije razmatraće Gradsko vijeće Novog Pazara na sljedećoj sjednici.

Izvor: Sandzacke.rs / Radiostoplus.com