REAKCIJA PU NOVI PAZAR: Suspendovan policajac koji je učestvovao u incidentu u Tutinu

0
479

Policijska uprava u Novom Pazaru pokrenula je disciplinski postupak protiv službenika Bobana Staševića sa mjerom udeljenja iz organa do okončanja disciplinskog postupka jer je 2. septembra ove godine u Tutinu, van službene dužnosti, upravljao privatnim vozilom marke “seat” pod dejstvom alkohola, saznaje Indeksonline.

Policija mu je odredila zadržavanje do istrežnjenja i protiv njega podnijela prekršajne prijave za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanje vozilom kojem je istekla registraciona nalepnica po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja.

Policijski izvori navode da je Stašević pokušavajući da izbjegne automobil marke “bmw”, čiji vozač mu nije ustupio pravo prvenstva, skrenuo ka trotoaru da bi izbjegao saobraćajnu nezgodu.

Policajac vozilom umalo udario pješakinju, pa se tukao sa kolegama i nasrtao na okupljene građane

U tom trenutku na trotoaru je stajala dvadesetdvogodišnja djevojka koja je videvši da vozilo ide ka njoj, skočila u stranu i izbjegla kontakt sa vozilom kojim je upravljao B.S. Tom prilokom, ona je zadobila lake tjelesne povrede koje je konstatovao ljekar Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Protiv F.F. vozača vozila marke “bmw” koji nije ustupio pravo prvenstva prolaza, podnijeta je krivična prijava za krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti javnog saobraćaja.