Rožaje / Krivične prijave protiv Kujevića zbog kršenja mjera

0
135

U Rožajama je policije protiv dvije osobe podnijela krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je navedeno, oni su kršilili privremene mjere Ministarstva zdravlja koje su donijete u cilju sprječavanja širenja korona virusa u Opštini Rožaje.

Standard saznaje da je riječ o Erdanu Kujeviću i Abdurahmanu Kujeviću.

“Policija je danas na magistralnom putu Rožaje – Berane kontrolisala vozilo kojim je upravljao E.K. (23) iz Berana a sa kojim su se u vozilu nalazila još tri lica. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo kršenjem mjere Minstarstava zdravlja.  

Osim toga, policija je krivičnu prijavu podnijela i protiv A.K. za kojeg je utvrđeno da je u prethodnih mjesec dana izlazio na zvanične granične prijelaze iz Crne Gore u pravcu Republike Srbije, dok njegov ulazak u tom periodu nije nijednom evidentiran na ulasku u Crnu Goru, što ukazuje da je ovo lice ilegalno ulazilo iz Republike Srbije izbjegavajući na taj način da bude predmet nekog od vidova javno zdravstvenih mjera.

Ovo lice nije dostupno nadležnim organima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Standard