Ružić: Ekstremističko huškanje Sulejmana Ugljanina

0
190

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka devedesetih godina.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je inicijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak, prenosi Tanjug.

Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji“, naveo je Ružić.

On je ocijenio da “ovo nije ništa više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma”.

Foto: BNV

Prema riječima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali cio svijet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i djelima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koje pripada nekoj manjini dragocjenost ove zemlje.

Tu dragocjenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi“, poručio je Ružić.

Izvor: Tanjug