Sandžački novinar “oči u oči” sa najvećom bokserskom legendom svih vremena

0
276

Kolumnista Sandžačkih i beogradskog Danasa, dopisnik Sportskog žurnala, Politike i novosadskog Dnevika, istaknuti sportski novinar i publicista dr. Esad Kučević iz Tutina, imao je životnu privilegiju da daleke 1989. godine u Beogradu razgovara sa bokserskom legendom svih vremena Muhamedom Alijem.

Legenardni bokser je 21. februara 1989. godine sa grupom američkih kongresmena boravio u srpskoj prijestolnici povodom apela da se pomiluje hematolog svjetskog ranga dr. Ranko Medenica, blagodareći čijim se terapeutskim efektima je Ali, uprkos streseova i trauma u 150.000 rundi i milion primljenih udaraca u glavu, uspješno liječi od parkisonizma.

Iznenadni dolazak Alija u Beograd donio je Kučeviću priliku da se u hotelu “Interkontinental” sretne “oči u oči” sa sportskim asom i uradi intervju koji je tada objavljen u obliku feljtona u Sportskom žurnalu.

Esad Kučević je diplomirao na Jugoslovenskom institutu za novinarstvo. Završio je Fakultet za fizičku kulturu, osnovne i postdiplomske studije na beogradskoj stomatologiji. Primarijus je, magistar i doktor nauka. Radio je 12 godina u beogradskoj redakciji Politike Ekspres. Sarađivao je s vodećim dnevnim i nedjeljnim listovima.

Izvor: Sandzacke.rs