Sav besmisao novih mjera vidi se na benzinskim pumpama

0
146
Foto: Dreamstime

Mera Vlade Srbije, kojima se zabranjuje rad svih prodajnih objekata poslije 21 časa, dovela do jedne pomalo besmislene situacije na koju su se tokom večeri žalili mnogi građani. Ukoliko dođete na benzinsku pumpu, koje su uz apoteke izuzete iz ovog ograničenja, možete da kupite gorivo, ali ne i vodu.

Od utorka uveče u Srbiji su na snazi nove mjere u suzbijanju širenja koronavirusa – od 21 čas do 5 ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, ali i tržnih centara i prodavnica.

Od te mjere izuzete su apoteke, dostava hrane, benzinske pumpe za točenje goriva i privreda koja radi treću smjenu.

Mere će važiti 15 dana, do 1. decembra, kada će vlada ponovo odlučivati o njima.

Međutim, mnoge je iznenadio to što su na pumpi mogle da kupe samo gorivo. Natoče gorivo i uđu da na kasi plate račun, uz to zatraže od radnika i recimo flašicu vode ili cigarete. Međutim, to ne možete da kupite. Bez obzira što je u pitanju isto prodajno mjesto, ista kasa, ali može samo gorivo, ali ne voda, keks ili cigarete. O tome svjedoče i brojne reakcija korisnika društvenih mreža.

Ključno pitanje svih je ako su prodajni i ugostiteljski objekti zatvoreni da se uveče ne bi stvarala gužva i prenosio virus, zašto je onda ako uđete na pumpu dozvoljeno da uđete s maskom i prodavcu platite natočeno gorivo, ali je problem da vam taj isti prodavac istovremeno proda flašicu vode, keks ili žvake.

Kako je za kupca ili prodavca rizičnija prodaja vode, žvaka ili cigareta nego naplata kupljenog goriva. Još jedna od nelogičnosti, na koje nema zdravorazumskog odgovora.

Izvor: Nova.rs