SDP: Ugljaninov brutalni napad u sred Ramazana

0
333

Nakon što je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin iznio niz optužbi na račun potpredsjednika Vlade i ministra Rasima Ljajića koji je ujedno i osnivač SDP-a, iz te stranke stigla je reakcija. SDP poručuje da Ugljanin neargumentovano i brutalno napada, te da želi da izađe iz koalicije a zato okrivi SDP.

”Ovoliku količinu nepromišljenih, netačnih i zlonemjenih konstatacija i uvreda koje su izrečene na današnjoj konferenciji SDA vrlo je teško komentarisati nekom zdravom logikom – a da se pri tome ne upadne u zamku odgovaranja istom mjerom.

Koliko je apsurdno sve što je izrečeno govori i činjenica da Ugljanin otpužuje Ljajića da je htio da spriječi posjetu člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru pri tome potpuno zanemarujući činjenicu da su se upravo Rasim Ljajić i Džaferović susreli u nedjelju i imali jedan više nego korektan razgovor, o čemu je na kraju krajeva posvjedočio i sam Džaferović u svom saopćenju.

Suština ovako brutalnog napada, koji je došao u sred mjeseca Ramazana je jasna – Ugljanin želi da izađe iz koalicije a da za to okrivi SDP. To je razlog njegovih napada na Rasima Ljajića bez ikakvih argumenata i isključivo na ličnoj osnovi. Smatramo da je važno da ljudi znaju o čemu se ovde radi i zato se obraćamo građanima Sandžaka, a ne Sulejmnu Ugljninu koji je izgleda već donio odluku.

Ako je naumio da raskine ovu koaliciju Ugljanin to treba da uradi sam a ne da za to optužuje nas. Mi smo do sada bili i više nego korektni partneri. Zbog koalicije smo trpeli ogromnu negativnu kampanju u medijima i Šešeljeve napade u Skupštini ali sve smo to izdržali zarad političke stabilnosti u Sandžaku i i ozdravljenja odnosa među Bošnjacima kojima i dalje ostajemo privrženi.

Sandžačka demokratska partija će o svojim daljim koracima donijeti odluku na sjednici Predsjedništva stranke koja će biti održana do kraja nedelje”, navodi se u saopćenju SDP.

Izvor: RTV Novi Pazar