ŠEŠELJIZACIJA NOVOPAZARSKE SKUPŠTINE: Burne rasprave, dvije incidentne situacije i nekoliko pauza

0
417
Screenshot: SANA

Skupština Novog Pazara usvojila je danas odluku o donošenju četvrte izmjene i dopune generalnog urbanističkog plana za Šutenovac kako bi se omogućila izgradnja osnovne škole u tom naselju.

Za skoro devet sati, odbornici su razmatrali još tri tačke, među kojima su odluka o formiranju Komisije za planove i Pravilnik o uslovima, postupku i načinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku, javlja radio Sto plus.

Skupštinsko zasjedanje obilježile su burne rasprave, dvije incidentne situacije i nekoliko pauza, a razmatranje tačaka dnevnog reda počelo je tek poslije skoro šest sati od početka sjednice.

Odbornici vladajuće većine odbili su da se u dnevni red uvrste prijedlozi opozicije da se raspravlja o bezbjednosti u gradu, infrastrukturnim projektima, jednakoj nacionalnoj zastupljenošću u javnim institucijama, zločinima u Sandžaku, radu lokalne samouprave, osnivanju privrednog suda i drugim temama.

Skupština će raspravljati o odluci o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu, a biće razmatran i zahtjev “Gradske čistoće” da se za 10 odsto povećaju cijene za iznošenje komunalnog otpada.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prodaji 115 kvadrata parcele 910/2, u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 eura.

Iako je Skupštini prvobitno bilo predloženo da razriješi dosadašnjeg člana Gradskog vijeća Enesa Buhića te funkcije jer je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izabere novog većnika, o te dvije tačke se neće raspravljati.

Izvor: Radiostoplus.com/ Video: SANA