Sjenica / Biberović: Čega se boji predsjednik Skupštine?

0
297
Foto: Facebook

Direktorica Predškolske ustanove “Maslačak” u Sjenici Minela Biberović, funkcionerka i kadar SDP-a, stala je u zaštitu interesa radnika ove ustanove.

Na Facebook profilu Le Petit Prince Gajret, iza kojeg vjeruje se stoji Biberović, objavljena je rekacija u kojoj se ocjenjuje da je ustanove na čijem je ona čelu godinama degradirana od strane lokalne samouprave Sjenice i nastavlja:

“Radnici pomenute Ustanove su prozvani na današnjoj Skupštini ‘bahatim’ jer smo htjeli čuti nekoliko odgovora na pitanja koja nas muče godinama. Predsjednik skupštine je najavljivao ‘skandal’, a ne zna da je veći skandal da budu prisutnii pored odbornika i funkcioneri, tjelohranitelji, vozači, potrčci, te ostale maskote ove čaršije, a vaspitačice skandalozne. Čega se boji predsjednik skupštine pa ni meni kao direktoru Ustanove nije dozvolio da prisustvujem.

Foto: SDP / Senko Župljanin

Nije nam dozvolio da čujemo Prijedlog rebalansa budžeta koji je jednako traljavo odrađen kao i sam budžet, jer godinama unazad budžet nam radi ‘ekspert’ ekonomista, a načelnik finansija koji je odgovoran za budžet, nema vremena da se bavi pomenutim.

Sramota poštovana gospodo sa smiješnim zvanjima i funkcijama, jer nas stvarno to ne čini ljudima, sramota prema vaspitačima, saradnicima Ustanove, tehničkom osoblju, kuharicama, spremačicama, naše plate su i te kako zarađene, jer kod nas se ne sjedi i ne krade, a radimo najplemenitiji posao na svijetu, bavimo se našom jedinom ispravnom budućnosti, našom djecom”, navodi se u objavi na Facebooku.