Sjeničaci ogorčeni “bijelom korupcijom” u opštini i opštinskim institucijama

0
338

Građani Novog Pazara najmanje su zadovoljni stanjem u saobraćaju, a smatraju da u ovom gradu najviše treba da se ulaže u kvalitet zdravstvenih usluga, pokazali su rezultati istaživanja koje je sproveo Cesid.

Istraživanje, u koje je radio Sto plus imao uvid, pokazuje da Novopazarci vide pozitivne pomake u informisanosti o radu gradske uprave i povećanju životnog standarda, ali ukazuju na negativnu privrednu situaciju u gradu.

I u susednoj Sjenici građani smatraju da najviše treba da se ulaže u kvalitnije zdravstvo, dok su najnezadovoljniji socijalnom pomoći najugroženijima.

Foto: Anadolija

Međutim, Sjenica spada u jednu od dvije opštine, u kojima je sprovedeno istraživanje zadovoljstva građana u više od jednog ciklusa, u kojoj građani ne vide poboljšanje u istraživanim oblastima.

Sjeničaci smatraju da je porastao broj njihovih sugrađana koji koriste bijelu korupciju, odnosno prijateljske i rodbinske veze, imaju negativniji odnos prema opštini i opštinskim institucijama i ukazuju da nemaju dovoljno informacija o radu organa lokalne samouprave.

Izvor: Radiostoplus.com