SKANDAL U BNV: Potpredsjednik Rahić napustio skup zbog Azizija

0
250
Foto: Ilustracija/Facebook

Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Rahić saopćio je večeras da je napustio skup u prostorijama Glavnog ureda Vijeća zbog prisustva predsjednika albanskog udruženja “Kosovo za Sandžak” i negatora sandžačkih Bošnjaka, Ismeta Azizija, u prostorijama BNV.

“Upravo sam stigao u Bošnjačko nacionalno vijeće gdje je večeras proslava 21. februara, Dana maternjeg jezika. Lista “Samoopredjeljenje” je na svoju ruku opet pozvala Ismeta Azizija, negatora sandžačkih Bošnjaka. Napustio sam skup istog trenutka kada sam vidio Azizija u sali. Poziv Aziziju je jasan signal i poruka pred predstojeći popis stanovništva u Sandžaku. Samo bih zamoli da niko ne vrijeđa albanski narod, jer je ovo aktivnost jedne nevladine organizacije sa Kosova i njenih saradnika u Sandžaku”, napisao je Rahić na svom Facebook profilu.

Gest potpredsjednika Rahića, da napusti skup gdje se nalazi negator Bošnjaka Ismet Azizi, je izraz bošnjačkog dostojanstva.

Ovim činom SDA Sandžaka i Sulejman Ugljanin pokazali su još jednom da svejsno podržavaju projakat albanizacija sandžačkih Bošnjaka.

Kako će se ovo odraziti na većinu u BNV ostaje da se vidi.

Izvor: Sandzacke.rs