SKANDAL: Ugljanin u delegaciju SDA uvrstio negatora Bošnjaka!

0
406
Foto: Facebook / VETËVENDOSJE

Delegacija SDA Sandžaka boravila je danas na Kosovu u posjeti pokretu “Samoopredjeljenje” Albina Kurtija.

Ugljanin je prilikom ove posjete otišao korak dalje u albanizaciji nekada najjače bošnjačke stranke u Sandžaku uvrstivši u njen sastav i predsjednika albanskog udruženja “Kosovo za Sandžak”, Ismeta Azizija, glavnog albanskog lobistu u Sandžaku i osvjedočenog negatora Bošnjaka na ovim prostorima.

Iako je sandžačka javnost u više navrata bila zgrožena vrijeđanjem i negiranjem Bošnjaka, negiranjem njihovih korijena i tradicije od strane Ismeta Azizija, očito da ga se lider SDA ne odriče i da postoji neka “tajna” veza između Ugljanina i SDA Sandžaka i ovog albanskog lobiste.

Foto: Facebook / VETËVENDOSJE

Pored Ugljanina i Azizija u delegaciji SDA bili su i glavni proalbanski “jastrebovi” u ovoj stranci, Ahmedin Škrijelj i Mirza Hajdinović, kao i potpredsjednik SDA Salih Hot koji se, po svemu sudeći, ozbiljno priklonio proalbanskom lobiju unutar stranke.

Iz albanskog pokreta “Samoopredjeljenje” saopćeno je da je Ugljanin Kurtiju čestitao pobjedu pokreta koji predvodi, kao i na fer i demokratskim izborima, te da je izrazio želju da nova vlada i druge institucije Kosova budu što prije formirane.

Foto: Facebook / VETËVENDOSJE

U saopćenju se navodi da se Kurti zahvalio Ugljaninu na posjeti i da ga je upoznao sa aktuelnom političkom situacijom na Kosovu i prioritetima nove vlade.

Javnost nije obaviještena o tome da li se Ugljanin interesovao o stanju ljudskih i manjinskih prava bošnjačke zajednice na Kosovu.

Izvor: Sandzacke.rs