SKANDALOZNO: U beogradskoj Covid bolnici knjige u kojim se negira genocid u Srebrenici

0
158
Foto: Ministartvo odbrane/bgcentar.org.rs

Predstavnici devet organizacija civilnog društva zatražili su od Ministarstava zdravlja i odbrane da utvrde ko je u privremenu Covid bolnicu u beogradskoj “Štark areni” dopremio veliki broj primeraka publikacije “Srebrenica – službena laž jedne epohe”.

Oni su u zajedničkom saopštenju zahtijevali da se publikacija povuče iz covid bolnice i svih drugih javnih mesta na kojima je izložena.

“Ako državne institucije Srbije ćute na propagandu čiji je cilj poricanje genocida u Srebrenici, to će biti znak više da su i danas na strani politike režima Slobodana Miloševića”, navodi se u saopštenju.

U tekstu “Trovačka literatura za obolele” autorke Une Sabljaković, objavljenom u nedjeljniku “Vreme”, navodi se da su covid pacijentima u Areni dostupne tri publikacije “Pečata”, među kojima i “Srebrenica – službena laž jedne epohe”.

U publikaciji piše da je brojka od 8.000 žrtva “napabirčena” uz osporavanje dokaza, iskaza svjedoka i forenzičkih nalaza Međunarodnog krivčnog tribunala za bivšu Jugoslaviju (MKTJ).

Izvor: Radiostoplus.com