Skupština Novog Pazara usvojila planove i programe javnih preduzeća

0
196
Screenshot/YouTube/SANA

Odbornici Skupštine Novog Pazara usvojili su danas planove i programe rada javnih preduzeća za 2021. godinu, kao i odluku o tome da 30 odsto članova Gradskog vijeća i rukovodioca Gradska uprave budu žene.

Sva javna preduzeća predvidjela su u planovima i programima da na kraju sljedeće godine ostvare poztivinan poslovni rezultat, a njihovo usvajanje pratile su oštre kritike odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, izvještava radio Sto plus.

Kritike su se uglavnom odnosile na netransparentan i loš rad javnih preduzeća, nepravilnosti i nepoštovanje Zakona o javnim preduzećima.

Odluku o obezbjeđivanju većeg učešća žena u procesu donošenja odluka, kojom je predviđeno učešće najmanje 30 odsto žena u Gradskom vijeću i rukovodećim mjestima lokalne samouprave, predložila je SDA Sandžaka, a podržali su je svi odbornici.

Skupština je Apotekarskoj ustanovi, čiji je osnivač, dala na korišćenje, bez prava otuđenja, pet poslovnih prostora u kojoj su trenutno smještene gradske apoteke – dva u Ulici 28. novembra i po jedan u ulicama Stane Bačanin, Dimitrija Tucovića i generala Živkovića.

Većinom glasova usvojena je i odluka o radnom vremenu Apotekarske ustanove kojom je predviđeno da jedna od javnih apoteka mora vikendom raditi 24 sata.

Za vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane” izabran je Vladimir Marinković, koji je na čelu tog javnog preduzeća od 2018. godine. 

Sjednica Skupštine Novog Pazara traje već dva dana, odnosno, skoro 20 sati, a do sada su razmatrane i usvojene 24 od 34 tačke.

Na prijedlog odbornika SDA Sandžaka raspravljaće se i o tome da se uskoro raspiše konkurs za izbor Ombudsmana, formiraju Kancelarija za dijasporu i ženska odbornička mreža, da se krene u izradu programa za zaštitu životne sredine, a da 28. septembar – Dan Bošnjaka bude proglašen za nacionalni praznik.

Izvor: Radiostoplus.com