SPP i Demokratska partija Makedonaca predali RIK-u koalicionu listu za parlamentarne izbore

0
142
Foto: SANA

Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Demokratska partija Makedonaca predale su večeras Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za poslanike na parlamentarnim izborima raspisanim za 26. april.

Lista nosi naziv “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca”.

Narodni poslanik SPP Jahja Fehratović rekao je da će ova koaliciona lista nastala kao produkt dosadašnjeg angažmana i rada SPP i onoga što je Demokratska partija Makedonaca prepoznala, a to je zalaganje za poboljšanje kolektivnih i individualnih prava pripadnika manjinskih naroda.

Foto: SANA

“Slijedom toga večeras RIK-u predajemo svu potrebnu dokumentaciju, očekujemo da ova lista bude proglašena u rekordnom roku jer smo zaista sve što je bilo neophodno i potrebno za predaju dokumentacije uspjeli da prikupimo i evo večeras ovdje u RIK-u da predamo. Naša kampanja će se zasnivati na poboljšanju svih prava svih građana Republike Srbije, naročito pripadnika manjinskih naroda, nacionalnih manjina, ma gdje živjeli, ma gdje se nalazili i ma kojoj nacionalnoj zajednici pripadali.

Ono što smo do sada radili i što je postalo brend političke partije SPP u prethodnom periodu jeste zalaganje za sveukupno poboljšanje svega onoga što čini život građana Republike Srbije, jedna konkretna i korektna politika, autentična, autohtona, originalna na ovim prostorima, politika realnosti i politika koja zahtjeva od svakog od nas angažman da se sva prava koja su nam do sada zagarantirana Ustavom i zakonima, da se implementiraju i da poboljšamo sve one zakonske regulative koje su u manjku u odnosu na sve ono što predstavljaju evropski standardi i što predstavljaju najznačajnije norme kada su u pitanju prava svakog građanina ali i kada su u pitanju prava manjinskih i većinskih naroda. Nadamo se najvećim mogućim rezultatima na predstojećim izborima i očekujemo da će ovu političku priču prepoznati svi građani Republike Srbije naročito pripadnici manjinskih naroda”, kazao je Fehratović.

Foto: SANA

Fehratović pozvao sve one koji osjećaju da su im potrebni pravda, da im je potrebno pomirenje, da im je potrebna realnost političke scene da podrže izbornu listu “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” na predstojećim parlamentarnim izborima.

“Time nas obavezuju da se borimo za sve ono što jeste njihov nacionalni identitet, što jesu njihova individualna i kolektivna prava, što jeste jedna politika poboljšanja ekonomskih prilika, uvjeta života, politika regionalne ravnomjernosti i politika u kojoj ćemo svi biti građani prvoga reda, gdje neće imati onih koji su prvoga reda i oni koji su drugoga reda u kojoj neće biti manje vidljivih grupa građana već ćemo svi biti jednaki kako to zakoni i Ustav ove države propisuje”, kazao je Fahratović.

Foto: SANA

Izvor: Sandzacke.rs / SANA