Sramno / Edin Đerlek (SPP) Sandžak nazvao “Raška oblast” (VIDEO)

0
563
Screenshot

Tokom obraćanja u Skupštini Srbije na sastanku u organizaciji Odbora za kulturu i informisanje, generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Đerlek nazvao je Sandžak “Raškom oblašću”.

Nažalost, dočekali smo da pojedini bošnjački političari sa naših prostora Sandžak počinju nazivati “Raškom oblašću”.

Đerlek je na sastanku govorio o neophodnosti ravnomjerne zastupljenost političkih stranka u elektronskim medijima, sa posebnim akcentom na sve manjinske stranke čiju zastupljenost u Javnom servisu smatra nedovoljnom, ali i neophodnom u pogledu predstavljanja kandidata i programa kako u kampanji tako i van nje.

Također, ukazao je i na zloupotrebu javnih preduzeća sa posebnim osvrtom na opštine Sjenicu i Tutin tokom izborne kampanje, gdje su imovina i upošljenici ovih preduzeća korišćeni za kačenje i postavljanje stranačkih pamfeleta i transparenata vladajuće političke stranke, što predstavlja ozbiljno kršenje zakona.

“Ono što smatramo takođe važnim je zloupotreba javnih preduzeća pogotovo na prostoru Sandžaka, odnosno Raške oblasti. Mi imamo situaciju gde se u Sjenici i Titinu bukvalno…”, dio je obraćanja Edina Đerleka u Skupštini Srbije.

Inače, Edin Đerlek je rođen i odrastao u Beogradu, što se najbolje može primjetiti po njegovom tečnom srpskom jeziku i beogradskom akcentu kojim se koristi u svakodnevnoj konverzaciji.

SPP Sjenicu i Tutin naziva "Raška oblast"!!?Edin Đerlek, mlada pro-srpska struja u Sandžaku..

Posted by SandzakAVAZ on Sunday, November 17, 2019

Izvor: Sandzacke.rs