Šta je stvarni uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Šemko Kučević?

0
472
Foto: Nedžad Smailagić

Šta je stvarni uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević, pitanje je koje dvije i po godine čeka odgovor, piše “Danas”.

Predmet o ovom slučaju, koji je izazvao brojne spekulacije, nalazio se u Sudskoj jedinici, novopazarskog Osnovnog suda, u Tutinu. Ta informacija je, tek, objelodanjena.

Tutinska sutkinja Vina Veljović je 11. marta donijela rješenje kojim se ta Sudska jedinica “oglašava stvarno nenadležnom” za vođenje postupka protiv okrivljenog Fadilja Preljića iz Tutina “zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”. I da se po pravosnažnosti “ovog rješenja” predmet dostavi Višem sudu u Novom Pazaru “kao stvarno nadležnom sudu”.

PROČITAJTE JOŠ: Suđenje za pogibiju Šemsudina Kučevića izmješetno u Novi Pazar

U obrazloženju, sutkinja Veljović je navela da je prije otvaranja glavnog pretresa, zamjenik osnovnog javnog tužioca iz Novog Pazara “predložio sudu da donese rešenje, kojim će se oglasiti nenadležnim u ovoj pravnoj stvari, bez obzira na postojeći pravni akt i spise predmeta dostaviti na nadlježnost Višeg suda u Novom Pazaru”.

Saobraćajna nesreća se dogodila 12. oktobra 2017. godine, na putu Tutin-Novi Pazar i Kučević je, poslije nekoliko sati, podlegao povredama u novopazarskoj Opštoj bolnici. Preljić je upravljao vozilom marke “škoda”. Šemsudin Kučević je skoro dvije decenije bio predsjednik opštine Tutin i jedan od najbližih saradnika predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Izvor: Danas.rs