SUMRAK SKUPŠTINE: Kad SDA glumi Vučićevu opoziciju

0
233
Foto: CROPIX/Radiostoplus.com

Peočetak zasjedanja Skupštine Srbije ukazuje na to da se vladajući režim pobrinuo da ne bude baš sve tako monolitno u najvišem predstavničkom domu Republike Srbije. Kritička oštrica, u nedostatku prave opozicije, ovoga puta je u rukama dijela manjinskih partija sa kojima će Dačić, po svemu sudeći, imati žestoke duele dok bude vodio parlament.

Uz niz kritika upučenih na Dačićev račun, poslanik SDA Enis Imamović i Šaip Kamberi, predstavnici novoformiranog poslaničkog kluba “Ujedinjena dolina-SDA”, istakli su da neće pružiti podršku Ivici Dačiću da dođe na čelo parlamenta, prenosi portal Nova.rs.

Kako piše ovaj portal, Imamović je jutros vrlo žustro ukazao da su izbori za parlament organizovani mimo preporuka epidemiologa, i da su vlasti bili bitniji rezultati izbora od života građana. Za riječ se, inače, javio po poslovniku, a njegov govor prekinula je predsedavajuća Tišma.

Kolika je iskrenost SDA Sandžaka u svemu tome nije teško zaključiti, jer je scenario lažnih napada ove stranke na vladajući režim na proteklim izborima potpuno demistifikovan.

Umjesto da budu dio vlasti, što je po nepisanom pravilu uvijek bio slučaj kad su manjinske stranke u pitanju, predstavnici SDA imitiraće kontratežu režimu.

No, valja dodati da se tu, prije svega, radi o realnoj nemogućnosti ove stranke da se zbog svojih loših izbornih rezultata domogne nekog ministarstva i budžeta, što je veoma primamljivo i unosno, te će Ugljanin i društvo u narednom periodu glumiti žrtvu i sebe predstavljati zaštitnicima Bošnjaka od zlog Beograda. Na tu kartu su do sada bezbroj puta igrali.

Izvor: Sandzacke.rs/Nova.rs