Svi optuženi proglašeni krivima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

0
477

Sudsko vijeće Višeg suda u Podgorici izreklo je danas prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine, kojima su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni po pet godina zatvora.

Penzionisani general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić osuđen je na osam godina zatvora, dok su ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov osuđeni na 15 godina, odnosno 12 godina zatvora.

Sudija Suzana Mugoša saopštila je da su svi optuženi proglašeni krivim.

“Svaki član kriminalne organizacije imao je unaprijed određen zadatak i ulogu, a u djelovanju kriminalne organizacije postoji spremnost za primjenu nasilja i zastrašivanja, pri čemu su svi uračunljivi i svjesni svoga djela htjeli njegovo izvršenje i znali da je njihovo djelo protivpravno”, saopštila je Mugoša.

Bratislav Dikić

Državljani Srbije Predrag Bogićević i Nemanja Ristić dobili su zatvorske kazne po sedam godina, Branka Milić tri godine, Srboljub Đorđević i Milan Dušić osuđeni su na po godinu i šest mjeseci, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci, a Kristina Hristić na godinu zatvora.

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović dobio je godinu i šest mjeseci zatvora.