Tutin / Đondićev prethodnik dnevno spavao četiri sata

0
642

Bivši vršilac dužnosti direktora Doma za smještaj lica ometenih u razvoju u Tutinu Ivan Jezdić navodno je svakodnevno dolazio na posao iz Beograda i vraćao se zbog čega je na ime putnih troškova mjesečno dobijao i do 60.000 dinara, piše dnevni list Danas.

Prema izvještajima do kojih je taj list došao, Jezdić je svakog radnog dana putovao od Beograda do Tutina i nazad, čime je dnevno prelazio ukupno 644 kilometra.

“To znači da je u putu provodio najmanje 12 sati, ako je koristio autobuski prevoz, kako i stoji u izvještajima, za koji je svakog mjeseca podizao troškove između 55.000 i 60.000 dinara. Osim ove relacije, Jezdić je išao i na službena putovanja, za koja je svakog mjeseca podizao dnevnice (8.000 do 13.000). Ako se ima u vidu obaveza da poslove obavlja s punim radnim vremenom od osam sati, Jezdić je u radnoj nedelji mogao da spava najviše četiri sata”, piše Danas.

Ivan Jezdić

Pored svakodnevnog putovanja od 12 sati i osmočasovnog radnog vremena Jezdić je, pokazuju podaci do kojih je Danas došao, uspeo i da ostvari 32 sata prekovremenog rada.

Jezdić, kadar Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, na čelu Doma u Tutinu bio je nešto više od pola godine, od 1. marta do 9. septembra, a na toj poziciji nasljedio ga je Omer Đondić koji je i ranije obavljao tu funkciju.

Omer Đondić / Foto: SANA

Danas navodi i da je imenovanje Đondića za v.d. direktora te ustanove sporno jer je za tu poziciju neophodno najmanje pet godina iskustva na poslovima za koje se zahtjeva visoko obrazovanje, i najmanje tri godine iskustva na poslovima u javnom preduzeću.

On je, kako piše taj dnevni list, prije toga devet godina radio kao imam, što otvara sumnju da je bio kvalifikovan za rukovođenje tom ustanovom socijalne zaštite.

Izvor: Danas / Radiostoplus.com