Tutin / Nastavak mobinga nad službenicima opštinske uprave koji su podržali Bajra Gegića

0
136

U Opštinskoj upravi Tutin nastavljen je mobing nad zaposlenima koji su na proteklim lokalnim izborima u ovom gradu dali podršku grupi građana “Tutin na prvom mjestu”, koju je predvodio bivši član i narodni poslanik Ugljaninove SDA, profesor Bajro Gegić, saznaju Sandžačke.

Nakon što je SDA na iglene uši i uz pomoć jednog odbornika SNS-a i dva iz SDP-a opstala na vlasti u Tutinu, pojedini opštinski funkcioneri Ugljaninove stranke krenuli su u otvoreni progon političkih neistomišljenika iz opozicije, a prije svega članova i simpatizera grupe građana “Tutin na prvom mjestu”.

Zloupotrebljavajući službeni položaj u cilju političkog revanšizma, načelnik Opštinske uprave donio je rješenja o smanjenju plata grupi od desetak radnika, dok je za dvoje zaposlenih donio rješenje o raspoređivanju na drugo radno mjesto, iako je riječ o službenicima sa izuzetnim rezultatima i dugogodišnjim radnim stažom.

Kako navodi izvor Sandžačkih, progonu i kažnjavanju izloženi su isključivo članovi i simpatizeri GG “Tutin na prvom mjestu”, a neviđeni politički revanšizam usmjeren je i prema jednom od odbornika ove opozicione grupacije u lokalnom parlamentu.

Iako je je novoizabrani predsjednik opštine Tutin, Salih Hot, u izjavi za medije obećao da će biti predsjednik svih građana, izgleda da je riječ samo o još jednom neispunjenom obećanju SDA Sandžaka.

Izvor: Sandzacke.rs