TV Tutin na udaru opštinske vlasti: “Hoće da nam uklone predajnike”

0
182

Direktor Sandžačke TV mreže iz Tutina Amir Numanović izjavio je danas da je taj medij “osujetio više pokušaja” ometanja emitovanja programa u četvrtak večer, kada je u programu gostovao bivši poslanik SDA Sandžaka i aktuleni nosilac liste “Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu” Bajro Gegić.

Numanović je u saopćenju za javnost optužio predsjednika opštine Kenana Hota, smatrajući ga odgovornim i za “sazivanje današnje hitne sjednice Opštinskog vijeća, na kojoj je od komunalne inspekcije traženo da pronađe način za uklanjanje antenskog sistema te TV sa objekta Doma kulture”.

Prema njegovim riječima, pošto je Bajro Gegić napustio SDA i oformio posebnu izbornu listu, lokalna vlast je počela da vrši pritisak na tu televiziju.

“Proteklih dana opštinski čelnici, predvođeni odlazećim predsjednikom Kenanom Hotom zvali su i obilazili novinare i ostale radnike naše televizije nudeći novac i radna mjesta u opštinskoj upravi. U tim nečasnim poslovima uspjeli su da otkupe dva radnika naše televizije”, naveo je direktor Numanović.

Sandžačka TV mreža iz Tutina morala je nedavno da napusti zakupljeni prostor tutinskog Doma kulture, pošto ga je lokalna samouprava prodala.

Izvor: Radiostoplus.com