U Novom Pazaru i Tutinu i dalje bez oboljelih od korone

0
162
Foto: Grad Novi Pazar

Tokom posljednja 24 sata na području Novog Pazara i Tutina nema virusološki dokazanih slučajeva oboljevanja od COVID-19, saopćila je danas portparolka Zavoda za javno zdravlje dr. Maida Iković, javlja RTV Novi Pazar.

Iković je istakla da se u ovom trenutku na području Tutina i Novog Pazara u samoizolaciji nalazi 1.700 osoba.

“Sve osobe koje su u samoizolaciji su kontaktirane i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja”, kazala je Iković, napominjući da je završena edukacija medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Novi Pazar, Doma zdravlja Tutin i Opšte bolnice, koji će raditi na uzorkovanju briseva za slučaj neophodnosti masovnog testiranja građana.

Iz Zavoda za javno zdravlje objašnjavaju da su se na sajtu Ministarstva zdravlja pojavili netačni podaci o broju zaraženih u Novom Pazaru.

Prema riječima direktora Zavoda dr. Šefadila Spahića, prethodni zvanični podaci sa sajta Ministarstva na adresi covid19.rs o dvoje inficiranih u Novom Pazaru su bili tehnička greška.

“Kod nas je uzorkovan pacijent iz Raške, kod kojeg je prisustvo virusa potvrđeno i on je registrovan kao slučaj u Novom Pazaru. Objavljivanje informacije da imamo dva slučaja je samo tehnička greška i to je ispravljeno”, rekao Spahić za novopazarski radio Sto plus.

Posted by RTV Novi Pazar on Monday, March 30, 2020

Izvor: RTV Novi Pazar / Radiostoplus.com