Ugljanin će zatražiti i smjenu Fijuljanina?

0
189

Na sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koja bi trebala uskoro biti zakazana, pored ostavke predsjednika Vijeća Esad Džudža, lista “Samoopredjeljenje” zatražiće smjenu i potpredsjednika Muhedina Fijuljanina, prenosi portal RTV Novi Pazar.

Kako prenosi ovaj portal, SDA Sandžaka je navodno nezadovoljna učinkom bliskog saradnika Esada Džudža u bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Za Fijuljanina se navodi da je predstavnik takozvane “meke struje” u SDA, koja se zalaže za nastavak saradnje sa listom “Vakat je” u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Fijuljanin je i bliski saradnik predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića, koji je već duže vremena u nemilosti Sulejmana Ugljanina zbog neslaganja sa aktuelnom politikom lidera SDA Sandžaka u stranci i BNV.

Džudžo i Fijuljanin u društvu turskog ambasadora u Beogradu

Špekuliše se da bi dio rukovodstva SDA mogao zatražiti razgovor sa Ugljaninom zbog zabrinutosti aktuelnom situacijom i razvojem događaja tokom ove, jedne od najvećih kriza u toj stranci od njenog osnivanja.

Taj dio stranke, prema saznanjima RTV Novi Pazar, posebno je ogorčen optužbama koje su iznijete na račun Esada Džudža, kojeg je SDA proglasila suradnikom srpskog režima i službi, dok je on u cijeloj javnosti u Srbiji inače označen kao jedan od najradikalnijih predstavnika SDA.

Fijuljanin je jedan od vijećnika liste “Samoopredjeljenja” koji nisu podržali zahtjev za ostavkom predsjednika BNV Esada Džudža.

Izvor: Sandzacke.rs / RTV Novi Pazar