Ugljanin: “Pazi drskosti, Vučić mi preko Erdogana nudi ulazak u Vladu Srbije”

0
462

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je na stranačkom skupu u Glavnom uredu BNV izjavio da su mu navodno Aleksandar Vučić i pojedini ministri preko turskog predsjednika Erdogana, tokom njegove posjete Srbiji prošle sedmice, nudili ulazak u Vladu Srbije.

“Pazi drskosti, našoj predsjednici Vijeća, odnosno Erdoganu rekao taj Vučić i njegovi ljubimci iz Sandžaka, da oni meni nude, i šta god budem htio, da uđem u Vladu. Sa njima sam imao ugovor i ni jednu stavku nisu ispoštovali. Ovo je minimum”, rekao je Ugljanin, prenosi SNews, portal blizak SDA Sandžaka.

Foto: SDA Sandžaka

Kako prenosi ovaj portal, Ugljanin je tokom seminara “Sandžak, naše pravo na slobodu”, koji je SDA Sandžaka organizovala z Bošnjačkom nacionalnom vijeću, ocijenio da se niko ne slaže sa postojećim stanjem u Sandžaku ali i da je samo SDA Sandžaka u ime Bošnjaka punudila rješenje.

“Hoćemo rješenje, kako rješenje, dobili ste. Pa ima još Bošnjaka, niste vi sami, ima još političkih stranaka. Neka ponude rješenje pa ćemo se mi lahko složit čije je rješenje najbolje”, poručio je Ugljanin ukazujući da je Platforme o specijalnom statusu Sandžaka precizno i sveobuhvatno urađena i u skladu sa domaćim i međunarodnim pravom.

Izvor: SNews / Sandzacke.rs