Ugljanin “pere ruke” od Albanizma: “Bavim se samo Sandžakom i Bošnjacima”

0
340

Sulejman Ugljanin imao je sinoć zapažen nastup u emisiji Upitnik na RTS-u, zajedno s Veljom Ilićem, Zoranom Živkovićem i Sašom Radulovićem.

Glavnicu svog izlaganja Ugljanin je posvetio porukama o autonomiji Sandžaka i vraćanju statusa naroda Bošnjacima.

No, ostalo je nedovoljno zapaženo evidentno distanciranje Ugljanina od Kosova, albanizacije i projekta “Velike Albanije.

Tako je na pitanje voditeljke da se oko 10. marta društvenim mrežama raširila fotografija gdje je Ugljanin pozirao sa zastavom Velike Albanije, na kojoj su i dijelovi Sandžaka, Ugljanin odgovorio da mu ta karta nije bila poznata. On je rekao da je to bio skup koji je posvećen Sandžaku i da je tu bila zastava Bošnjaka Sandžaka na njegovom stolu.

“VODITELJKA: Šta mislite o konceptu Velike Albanije?

UGLJANIN: To je za mene jedna tema kojom se ja ne bavim, ja mogu samo da se bavim Sandžakom i Bošnjacima.”

Ugljanin je slično odgovorio i na pitanje o statusu i priznavanju Kosova riječima da to je pitanje za srpske državotvorne stranke a da njega zanimaju Sandžak i Bošnjaci.

Ovo je očito pranje Ugljanina od sve češćeg povezivanja njega lično i djelova SDA Sandžaka s projektom albanizacije koju sprovodi udruženje “Kosovo za Sandžak” koje predvodi skandalizovani Ismet Azizi.

Prema nekim izvorima Aziziju je poručeno iz najbližeg okruženja Ugljanina da u toku izborne kampanje nije dobrodošao u Sandžak. Zbog povezanosti Ahmedina Škrijelja, generalnog sekretara SDA Sandžaka, sa grupom koju predvodi Azizi i on je sklonjen s vrha poslaničke liste i iz cijelokupne kampanje ove stranke.

Izvor: Sandzacke.rs