UGLJANIN SE ZAPETLJAO OKO IZBORA: Bošnjaci nemaju motiv izlaska, ali ako nam EU plati možda i imaju (VIDEO)

0
100
Foto: SNews.rs

Na jučerašnjoj konferenciji za medije predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin odgovarao je i na novinarska pitanja koja se tiču dileme hoće li ova stranka izaći na predstojeće izbore ili ih bojkotovati.

Ako jedna stranka bojkotuje izbore, ona onda ide na ruku režimskim strankama koje na taj način mogu da dobiju većinu, argument je u prilog izlaska na izbore koji je iznio lider SDA Sandžaka.

“Vidjet ćemo da li se viši benifit dobija ako se izađe na izbore ili se bojkotuju izbori. Ako jedna stranka bojkotuje izbore ide na ruku svim onim drugim režimskim strankama da dobiju većinu”, poručio je Ugljanin na konferenciji za medije i dodao:

“Sa druge strane, set zahtjeva i prijedloga koje je SDA iznijela na pregovorima stranaka, a koji su po objektivnim ocjenama i formalno-pravno i suštinski politički ubjedljivo najbolji od svih iznešenih prijedloga, uglavnom nisu ispunjeni. Očekujemo od EU da finansiraju troškove koje režim nameće manjinskim listama za izbore, a što je također bilo u našim zahtjevima”, istakao je Ugljanin.

UVJETI POD KOJIMA ĆE SDA SANDŽAKA IZAĆI NA IZBORE

Na press konferenciji 13.02.2020., predsjednik dr. Sulejman Ugljanin je odgovarao i na dva novinarska pitanja oko toga da li će SDA Sandžaka izaći ili bojkotovati predstojeće izbore."Ako jedna stranka bojkotuje izbore, ona onda ide na ruku režimskim strankama koje na taj način mogu da dobiju većinu", argument je u prilog izlaska na izbore koji je iznio lider dr. Sulejman Ugljanin. Sa druge strane, set zahtjeva i prijedloga koje je SDA iznijela na pregovorima stranaka (najprije na pregovorima u organizaciji CESID, CRTA i dr. iz nevladinog sektora, a kasnije i pred predstavnicima EU), a koji su po objektivnim ocjenama i formalno-pravno i suštinski politički ubjedljivo najbolji od svih iznešenih prijedloga, uglavnom nisu ispunjeni. Očekujemo od EU da finansiraju troškove koje režim nameće manjinskim listama za izbore, a što je također bilo u našim zahtjevima.Na koncu, SDA Sandžaka će kao ozbiljna stranka ovo pitanje razmotriti na Glavnom odboru.

Posted by SDA Sandžaka on Thursday, February 13, 2020