Uhapšen ljekar Opšte bolnice Priboj zbog primanja mita

0
357

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su A.M. (1953) ljekara Opšte bolnice u Priboju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i primanje mita, dok je pet osoba privedeno nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo davanje mita.

Sumnja se da je A.M. zahtijevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio ljekarske izvještaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Takođe, A.M. se tereti i da je zahtijevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje liječenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

Na ovaj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 eura.

Nјemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kralјevu.

Izvor: Novosti.rs